به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر تجهیزات مربوط به فناورینانوحباب در داخل کشور تولید میشوند و از این تجهیزات در صنایع مختلف نظیر تصفیه آب، کشاورزی و شیلات استفاده میشود. به کارگیری فناوری نانوحباب در برخی شهرها و روستاها به افزایش ارتقاء کیفیت آب در کشور کمک شایانی کرده است. فناوری نانوحباب در گلخانههای متعددی در سراسر ایران مورد استفاده قرار گرفته و این فناوری توانسته به خوبی در بخش گلخانهها وارد شود، به طوری که هر ساله به تعداد گلخانههایی که به فناوری نانوحباب مجهز میشوند، افزوده میشود.
یکی از حوزههایی که پتانسیل بسیار بالایی برای بهرهگیری از فناوری نانوحباب را دارد، صنعت آبزیپروری است. فناوری نانوحباب میتواند مزایایی نظیر ایجاد شرایط فوق اشباع اکسیژن در استخرها، توزیع ایدهآل و یکنواخت اکسیژن و بهبود کیفیت آب را به دنبال داشته باشد. کاهش میزان تلفات و افزایش قابل توجه میزان تولید از دیگر مزایای استفاده از دستگاههای نانوحباب در آبزی پروری است.
تولید سالانه محصولات آبزی در ۲۵ هزار مزرعه پرورش آبزی کشور چیزی حدود ۵۰۰ هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و با توجه به افزایش صد درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.
بررسیها نشان میدهد اگر بخواهیم از روش دو برابر کردن مزارع برای دو برابر کردن محصولات آبزی استفاده کنیم، در مجموع ۱۶۷ هزار میلیارد تومان ســرمایه لازم است. این درحالی است که با کمک فنــاوری نانــوحــباب همین نتیجه با ۲۰ درصــد این هـزینه (۳۲ هزار میلیارد تومان) قابل حصول است.
همچنین اگر قیمت هر کیلو محصول صادراتی آبزی را ۳ دلار در نظر بگیریم افزایش محصول تولید شده با این فناوری معادل ۱٫۵ میلیارد دلار (حدود ۹۰هزار میلیارد تومان) درآمد برای کشور ایجاد میکند.
نظر شما